Дослідження ERADIAS: рандомізоване контрольоване дослідження ефекту неомилюваних сполук авокадо і сої (Піаскледин) на структурну модифікацію при остеоартриті кульшового суглоба

Оцінювалася здатність неомилюваних сполук авокадо і сої Піаскледин виробництва Laboratoires Expanscience сповільнювати рентгенологічне прогресування клінічних проявів коксартрозу. Дане дослідження було проспективним, рандомізованим, подвійним сліпим, паралельним, плацебо-контрольованим, тривалість дослідження становила 3 роки. 399 пацієнтів з клінічними проявами коксартроза були рандомізовані в групи прийому 300 мг на добу Піаскледина і плацебо. Щорічно проводилося рентгенологічне дослідження таза і кульшового суглобу в прямій і косій проекціях в положенні стоячи.

Висновки: трирічне застосування Піаскледину знижує процентну частку пацієнтів з прогресуючим зменшенням ширини суглобової щілини, що вказує на потенційний структурно-модифікуючий ефект препарату про коксартрозі.

ERADIAS