Неомилювані сполуки авокадо та сої у веденні остеоартриту

В даному матеріалі представлений огляд РКІ по Піаскледину. Неомилювані сполуки авокадо і сої (Піаскледин) мають більші перспективи у веденні пацієнтів з остеоартритом, завдяки їх хондропротекторним, анаболічним, антикатаболічним і протизапальним властивостям. У клінічних дослідженнях у пацієнтів з ОА лікування Піаскледином значно зменшувало біль і скутість, покращувало функцію суглоба і зменшувало дозу вживаних НПЗЗ. За даними 3-річного дослідження ERADIAS Піаскледин уповільнював звуження суглобової щілини, а також віддаляв необхідність ендопротезування. Дано пояснення механізму дії Піаскледину на клітинному і метаболічному рівнях, а також наголошено на важливості подальших досліджень.

CHRISTIANSEN